Akdeniz İçme Suyu Arıtma Projesi

akdenizicmesu web002Akdeniz içme suyu arıtma tesisi projesi

Lapta Belediyesi ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği ve Akdeniz, Tepebaşı, Çamlıbel, Karpaşa ve Koruçam köylerine kaliteli içme ve kullanma suyu  kazandırmak için hazırlanan proje  hayata geçirildi. 7 Haziran 2012 ‘de yapımı tamamlanan projenin açılışı  coşkulu bir törenle açıldı.
Akdeniz Köyü’ndeki içme suyu kuyularından çıkan ve hem Akdeniz hem de civar köyler Tepebaşı, Koruçam, Çamlıbel ve Karpaşa’ya içme ve kullanma suyu olarak verilen suyun aşırı derecede tuzlu olması nedeni ile arıtılarak şebekeye verilmesini kapsayan proje tamamlanarak, arıtma işlemi sonrasında tesisten saatte, Dünya Sağlık Örgütü standartlarında 70 ton içme suyu verilebilmesi sağlanmıştır.
Projenin tamamlanmasının ardından, Çamlıbel ve Akdeniz köyleri şebeke yenileme projeleri tamamlanarak, eski ve miyadını doldurmuş galvaniz borular,  halk sağlığına uygun HDPE borularla değiştirildi. Köylerde şebeke yenileme projelerinin devam etmesi için çalışmalar devam ediyor.

Çeşmelerden içilebilirkalitede su akıyor. Akdeniz içme suyu arıtma tesisi  90ton/saat arıtma kapasitesine sahiptir.Bu projenin hayata geçirilmesi ile içme suyu aşırı tuzlu olan Akdeniz, Tepebaşı, Koruçam, Çamlıbel ve Karpaşa köylerine içilebilir ve kullanılabilir kalitede su ulaştırılmaktadır. TC Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti ile Lapta Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen proje ile, tuzlu su arıtılarak halk sağlığına uygun, içilebilir ve kullanılabilir kalitede su evlere ulaştırılıyor.

akdenizicmesu web001akdenizicmesu web003akdenizicmesu web004akdenizicmesu web005akdenizicmesu web006akdenizicmesu web007akdenizicmesu web008