Lapta' ya ISO-9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikasi

Turizm Yoluyla Bölgesel Kalkınma ve Kapasite Geliştirme Projesi çerçevesinde, Lapta Belediyesi bünyesinde yürütülen İSO-9001 Kalite Yönetim Sistemi, Sertifikalandırma töreni gerçekleşti.Lapta Belediyesi, bir süredir yürütmekte olduğu “Turizm Yoluyla Bölgesel kalkınma ve Kapasite Geliştirme Projesi” kapsamında ISO-9001 Kalite Yönetim Sistemi sertifikası aldı. Bugün Lefkoşa Belediyeler Birliği Binası'nda yapılan sertifika törenine, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Avrupa Birliği Program Destek Ofisi Başkanı Michaela Foresti, SİSTEMER Akdeniz bölge sorumlusu Ümit Özer Akyıldızlar ile Lapta Belediyesi yönetim kadrosu katıldı.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, başlamış oldukları bu çalışmanın 2,5 yıl sürecek faaliyetlerden oluşan katılımcı bir proje olduğunu söyledi. Namsoy bu projenin, Management Centre, TEP-DER, AKÇEV-DER ve spot kurumlarının işbirliği ile yürütülmekte olduğunu ifade etti.
Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, bu proje dahilinde Akdeniz Köyü'nde okul binasının "Doğa Müzesi" olarak restorasyonu, turizm enformasyon binası, eko-park ve 6 kişilik gönüllü kaplumbağa gözlemcisinin kalabileceği konaklama yerinin ihalesi ile Lapta bmlge halkına yönelik İngilizce kurslarının devam ettiğine vurgu yaptı.

HİBE PROGRAMI UYGULAMASI YAPILACAK

Devam eden çalışmaların haricinde, halka açık el işleri kursları, eko-turizm ve markalaşma eğitimleri, bölgesel tarihi ve kültürel miras envanterinin çıkarılması çalışmalarına hız verileceğini belirtti. Projenin bir diğer önemli unusrunun ise stratejik plan hedeflerine uyumlu olacak şekilde, bölgedeki sivil toplum örgütlerine yönelik belediye tarafından hibe programı uygulamasının başlatılacağının altını çizdi.

"STRATEJİK PLANLAMA ÇALIŞTAYI" GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Namsoy, Lapta Belediyesi'nin bugüne kadar olan çalışmalarına da değinerek, KADEM tarafından 500 kişi ile bölgesel memnuniyet ve ihtiyaç anketinin gerçekleştirildiğini, bölgede 8 kez odak grup toplantıları yapıldığını, Malta çalışma gezisi düzenlendiğini ve son olarak da, bölge muhtarları, STÖ, bölgedeki işletme sahipleri ve ilgili bakanlık yetkilileri ile 2 gün süren "Stratejik Planlama Çalıştayı" gerçekleştirildiğini söyledi.

ISO-9001 BELGESİNİ HAK ETTİK

Namsoy, Lapta Belediyesi'nin.yaklaşık bir yıldır yürütmekte olduğu ISO-9001 Kalite Yönetim Sistemi standardına uyum çalışmalarının sonucu olarak, 7 Ocak 2016 tarihinde yapılan dış denetim sonucu, belediyenin ISO-9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası almaya hak kazandığını vurguladı. Namsoy ayrıca bu belgeyi kazanmalarına yardımcı olan ve emeği geçenlere teşekkür etti ve Lapta Belediyesi ile bölgeye hayırlı olmasını diledi.

İNSANLAR MUTLU VE REFAH İÇİNDE OLACAK

Avrupa Birliği Program Destek Ofisi Başkanı Michaela Foresti de yaptığı konuşmada, Lapta belediyesi'ni halka yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ettiklerini söyledi. Foresti, tüm bu çalışmaların kendilerini heyecanlandırdığını ve sevindirdiğini belirtti. Lapta Belediyesi'nin almaya hak kazandığı ISO-9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası sayesinde, ulaştığı bu yüksek standartlarla bölge halkına daha kaliteli hizmet verebileceğine değindi. Foresti, konuşmasının sonunda, yönetildikleri Lapta Belediyesi'nin ISO-9001 Kalite Yönetim Sistemi standartlarına uygun hizmet vermesiyle, bölgedeki insanların daha mutlu ve refah içinde yaşamasına neden olacağını söyledi.
SİSTEMER Akdeniz Bölge sorumlusu Ümit Özer Akyıldızlar da sertifika töreninde yaptığı konuşmada, kalite, müşteri memnuniyeti, vatandaş odaklı belediyecilik hedeflerini ve bu yolda yaptıkları çalışmaları bizzat yerinde tetkik ederek, bu yönde olumlu çabalarını gördükleri Lapta Belediyesi'nin  hak ettiği ISO-9001: 2008 belgesini Sayın Belediye başkanı Fuat Namsoy'a takdim etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

11   22   33   33

 

logo blackqr codeSizlere daha yakın olmak ve ihtiyaçlarınızı en kısa zamanda tamamlamak için web sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

İletişim Bilgilerimiz

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."

Kampanya ve ek bilgiler için kullanılacak alan...