21°C Partly Cloudy Lapta Partly Cloudy

Yağmur Suyu Drenaj Projesi Sürüyor

Yağmur suyu drenaj projesinde çalışmalar sürüyor

Lapta Belediyesi Belediye sınırları dahilinde bulunan Karşıyaka köyünde yıllardan beridir süregelen çarpık yapılaşma sebebi ile, köy içerisinde üç noktada son bulan dere güzergahına çözüm bulmak adına drenaj projesi başlattı. Kış aylarında dere sularının köy merkezinde bulunan evlerde su baskınlarına sebebiyet vermesinin önüne geçmek amacı ile Karşıyaka Dere Islahı Projesi , geçtiğimiz ay yüklenici firma Salih Köroğlu Construction Ltd. tarafından başladı.  TC Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti ve Lapta Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen projenin Mart ayı sonuna kadar tamamlanması amaçlanıyor.

Bölge halkının kış aylarında yağan şiddetli yağışlarla oluşan sel sularından olumsuz etkilenmesini önlemek ve halkın güvenliğini sağlamak amacı ile planlanan proje kısa bir süre içinde tamamlanacak.

yagmur drenaj01yagmur drenaj02yagmur drenaj03

No tweets found.